Värityskirja

Värityskirja

Joensuun Nuorkauppakamari ry:n Värityskirja -projekti yhdistää lapset ja paikallisen yritystoiminnan opetuksen keinoin. Värityskirja toteutettiin vuoden 2018 aikana ja jaetaan ilmaiseksi keväällä 2019 Joensuun kaupungin esioppilaille. Projektin ideana on tehdä monipuolisesti tunnetuksi Joensuun alueen yritystoimintaa ja palveluntarjoajia sekä toimia ilahduttavana yrityskasvatuksen välineenä.

Joensuun Nuorkauppakamari haluaa toiminnallaan tukea alueensa kehittymistä yritysmyönteisemmäksi. Lapsia kiinnostaa esikouluiässä vanhempiensa ja muiden aikuisten työ. Värityskirjan avulla ja lyhyiden esittelytekstien kautta voi tutustua moniin yrityksiin ja paikalliseen yrittäjyyteen, sekä ohjata lapsia ja vanhempia keskustelemaan paikallisesta yrittäjyydestä. Värityskirjaa voidaan myös käyttää esiopetuksen apuvälineenä.

Nuorkauppakamarilaiset lahjoittivat 800 kpl värityskirjoja Joensuun kaupungille, keskiviikkona 20. maaliskuuta. Ison laatikkopinon uunituoreita värityskirjoja otti ilolla vastaan koulutusjohtaja Olli Kauppinen. Värityskirjat jaetaan kevään aikana jokaiselle joensuulaiselle esioppilaalle.

”Nämä ovat hienoja ja monipuolisia kirjoja, jotka toimivat väritysaktiviteetin lisäksi herättäen lapsiakin tunnistamaan monipuolisia erilaisia toimialoja työn ja yrittämisen parissa. Lisäksi kirjoissa oleva teksti ohjaa myös lukemaan lapsia, jotka jo osaavat lukea. Olemme iloisia saadessamme jakaa nämä kirjat esikoululaisille.” kertoi Joensuun kaupungin koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Projektipäällikkö:
Sini Törönen
050 4041701
sini.toronen@gmail.com